6942 500081
Αρχικη / Υπηρεσιες

Σομπες λεβητες

Είναι η Ενεργειακή εστία η οποία αντί να θερμαίνεται αέρας, θερμαίνεται νερό στα διπλά τοιχώματα της εστίας, το οποίο χρησιμοποιείται στη συνέχεια, είτε για χρήση (θερμοσίφωνας), είτε για θέρμανση των χώρων μέσω των σωμάτων καλοριφέρ, όπως ακριβώς και στους λέβητες πετρελαίου ή αερίου.

Στην ουσία η εστία καλοριφέρ είναι ένας λέβητας με ξύλα. Και εδώ, όπως και στον κοινούς λέβητες, η επιλογή της εστίας γίνεται με βάση τις θερμιδικές ανάγκες του σπιτιού. Η μόνη διαφορά, έγκειται στην εγκατάσταση, η οποία πρέπει να γίνεται με ανοικτό δοχείο διαστολής.

Οι σημερινές εστίες είναι κατασκευές υψηλής τεχνολογίας που προσφέρονται και για κύρια θέρμανση με ομοιόμορφη θερμοκρασία, ακόμη και ολόκληρου του σπιτιού. Αυτό επιτυγχάνεται είτε με διανομή ζεστού αέρα σε κάθε δωμάτιο με κατάλληλους αεραγωγούς και βεντιλατέρ, (αερόθερμα ή ενεργειακά τζάκια), είτε με σώματα καλοριφέρ, (τζάκια καλοριφέρ). Σ’ αυτή τη μορφή τζακιού, η εστία καλοριφέρ είναι στην ουσία ένας λέβητας ξύλων, γι' αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απλό τζάκι, δηλ. χωρίς την εγκατάσταση των σωμάτων και την κυκλοφορία νερού, γιατί θα καταστραφεί ο λέβητας.